Månadsbrev Juni 2018

Hej Golfvänner

Tiden flyger iväg när man har kul och många upptäcker och uppskattar det vi tillsammans gör ute på Sparren.Maj månad har varit en intensiv månad och den extrema värmen har satt sina spår men mycket positivt har hänt och händer på klubben.

Tävlingar

Jocke’ s Scramble blev en succé och vi hade en mycket uppskattad dag tillsammans. Kul att så många ställde upp och tack för det fina prisbordet. Vädret visade sig också från sin bästa sida och förhöjde upplevelsen. Vi jobbar nu med planeringen av Jocke’s nästa Scramble den 5 Juli och med målsättningen att öka startfältet till 18 lag! Utöver aktiviteter på klubben blir det en avslutande drink inne på en av Stockholms hetaste nyöppnade restauranger ’Glashuset’ på Strandvägen. Onsdagsgolfen är nu igång med lite nytänk från vår ’starke man’ och tävlingsledare Ulf Björk. Vi hänvisar dig som intresserad att läsa mer om detta på vår hemsida. Vårt tävlingsprogram ligger uppe på hemsidan och kommer att fyllas på kontinuerligt med t.ex KM i olika kategorier samt nya Putt KM och mycket annat kul.

Banan

Vi jobbar målinriktat efter plan med att ge banan den kärlek och omvårdnad som saknats under flera år. Vi har under ledning av Greenskeeper Daniel och leverantörer inventerat och åtgärdat samtliga trasiga sprinklers på hela spelfältet dvs tees, fairways och greener. Vi har också lagat den pump som var trasig samt införskaffat en helt ny 3:e pump. Vi har nu även startat vårt gödsel program som är i världsklass. I dagarna utökar vi också vår aktivitet med fällning av träd enligt tidigare plan så att banorna bland annat blir bredare och mer lätt spelade för alla, får bättre ljusinsläpp och att hela spelupplevelsen ökar. Vi kommer att markera MUA utmed de fairways som krävs så att golfens regler kan efterföljas under arbetets gång. Tack för visad hänsyn.

Beslutet att bygga en ny utmanande och läcker green på hål 8 (nuvarande 14:e) var bra och nödvändigt då greenen var död och den kommer att bli mycket uppskattad. Vi är mycket tacksamma för att Niklas Lutman har tagit på sig att vara vår designer och aktivt vara med under byggnationen. Vi bygger greenen med egna resurser i klubben men mer om det i nästa månads mail. Byggstart blir 11 juni och en provisorisk green används redan idag. Tack för att du som medlem har förståelse och för din tålmodighet.

Golfens dag

Detta blev en helt fantastisk dag och tack alla ni medlemmar, gäster och nyfikna som dök upp på klubben. Många nyfikna slog bollar på driving rangen deltog i clinic och spelade gratis på banan på eftermiddagen. Vi ser redan framemot nästa års evenemang som vi även ska utveckla till något ännu större.

Shoppen

Med facit i hand så är vi glada för att vi inte satsade på en fullsorterad shop från start utan hellre sänkte nivån lite och lade resurser på banan. Vi har dock det nödvändigaste och ni är många som redan har hittat både utrustning och annat från våra huvudsakliga leverantörer Titleist, Cobra och Inovic. Inom kort kommer vi att komplettera med mer produkter och även kläder i olika former. Vi vill också ta fram logo produkter för Sparren så vi tillsammans kan promotera klubben i vårt hjärta.

Restaurangen

Vilket underbart klubbhus vi har med en stor härlig terrass och hänförande utsikt mot sjön Sparren. Vår nuvarande modell med lättare förtäring matiga pajer, hamburgare, korv m bröd, baguettes, wienerbröd och andra sötsaker på vardagar och utökat utbud på helger med tex rimmad lax, råbiff har visat sig vara en succé! Vår ambition är att starta en daglig lunchservering på klubben alla dagar i veckan om underlag finns för detta. Mer om detta i kommande information.

Samarbeten

Vi har nu varit igång i drygt 1,5 månader i ny regi och mycket har hänt. Ni är många som brinner för klubben och har ert hjärta här. Både privat personer och företagare har hjälpt till med ovärderlig hjälp. Nya samarbeten skapas nu kontinuerligt och vi kommer lägga upp dessa på vår hemsida och på en sponsor tavla i klubbhuset. Är du intresserad av att samarbeta med oss så tveka inte att kontakta undertecknad redan idag.

Utbildning/ Grönt Kort/ Lektioner

Förra helgens grönt kort kurs blev mycket lyckad och nu har vi fått nya medlemmar samt utbildat 7st nyexaminerade golfare som ör redo för fadderrundor. Vi som är ’ gamla i gamet ’ tycker att minst en helg över 2 dagar krävs för grundträning i alla olika slag, golfvett och etikett, banvandring, lite bas regler om spelet golf samt mycket mer. Detta gör också att vi utbildar nya golfare som fortsätter med detta underbara spel och utvecklas som golfare hela livet. Vi kommer att fortsätta med kurser var 14:e dag och nästa kurs blir helgen 16-17 juni! Sprid gärna info om våra kurser och glöm inte heller bort att själv ta hjälp med privat lektioner av oss utbildade PGA Club Professionals på klubben (Jocke och Undertecknad).

Avslutningsvis är vi stolta att delge att vi nu passerat 1100 medlemmar i klubben och växer så det knakar. Du som medlem är vår ambassadör och vi uppskattar om du sprider information om klubben för dina vänner. Vi är unika med att en 18 håls runda ingår i greenfee medlemskapet för otroliga 375kr! Det är extra kul att många i kommunen, närliggande kommuner samt Stor Stockholm har upptäckt oss och förhoppningsvis även blir fullvärdiga medlemmar inför säsongen 2019.

Vi ses på klubben
Team Sparren
Klubbchef Per Segerström
0766005152