OM SPARREN GOLFKLUBB

Sparren GK s golfbana är en pärla som en sann golfare aldrig tröttnar på. Vackert och omsorgsfullt utlagd i den vackra naturen ger Sparren GK en naturupplevelse samtidigt som den är ett lekfullt och äventyrligt test för alla typer av golfare. Skogshålen har sina egna rum bland höga trädkorridorerna. Att ibland låta drivern få vila, till förmån för lite kortare och andra klubbor, kan vara mycket klokt. Oftast är det inte är längden som avgör om du kommer att göra ett bra resultat. Vatten förekommer på några hål och ett hett tips är att ta hjälp av banguiden, för att planera ditt spel. Efter 9:an passerar du restaurangen och då kan du passa på att ta en kortare fikapaus. De vackra avslutningshålen, längs med sjön Sparren, bjuder på en härlig promenad innan det är dags för en svalkande drink på klubbhusets veranda med en underbart vacker sjöutsikt. Välkomna till Sparren GK, ingen lyx bara idyll. Bli medlem i klubben från 385 kr/år

KLUBBENS HISTORIA

Klubben/Bolaget bildades i slutet av 1980 talet. Marken var fin och i Sverige byggdes och planerades det golfbanor i varje hörn. Det skulle vara en exklusivitet och en välbyggd bana med fint klubbhus Lisinge GK. Det såldes aktier och byggdes en golfbana och design Åke Persson men med slutförande av Mikael Ljungman. Banan öppnades 1990 med fint klubbhus och bra krog, Golfshop, Pro och bra skick. Det gick väldigt bra för klubben hela 90 talet. Det var cirka 800 medlemmar och tävlingar och aktiviteter. Från och med golfboomens ”peak” 2004, så gick det nedåt för klubben. Antalet medlemmar sjönk, banans kvalitet sjönk, konkurrenterna var bättre. Även andra koncept blev konkurrenter och totalt 100 000 golfare lämnade alla Sveriges klubbar under 2004-2012. Från och med 2007 gick det snabbt ”åt pipan” för Lisinge, trots att golfen i Sverige har ökat kraftigt sedan 2013.

2018 – VÄNDNINGEN

Det som återstod 2018 på våren var en klubb utan öppet klubbhus, väldigt nedgången bana och dåligt rykte som bana och dessutom inga medlemmar. Inte heller någon Pro, ingen restaurang, ingen Golfshop och inga speciella tävlingar. På våren 2018 bildades ett nytt bolag, som numera driver klubben.  Klubben har nu återuppstått men med nytt namn Sparren GK och satsar på att bli världens största golfklubb. 2800 spelare, har vi just nu, på bara 13 veckor. Vår nya greenkeeper har med bra hjälp och resurser bytt ut hela bevattningsanläggningen! Dessutom har han gjort banan i det bästa skick den någonsin varit i. Det har under 2018 fällts mer än 3000 träd runt banan och en green är helt nybyggd. Klubbhuset är nu öppet med Golfshop och Golfpro och en bra krögare, som driver restaurangen. Det är numera en ”nybyggarstämning” på klubben, likt den det var i början på 1990 talet. Så hjärtligt välkomna ut och till Sparren GK och studera återuppståndelsen med egna ögon!

ÖVERNATTA PÅ SPARREN GK

Det finns stugor att hyra på klubben, det finns husbil- och husvagnsplatser, det finns el till elbilar och det finns givetvis golfbil att hyra och varje helg finns det dessutom nybörjarkurser, för dig som ännu inte har upptäckt vår fantastiska sport. Inte nog med detta, Golfhäftet gäller på Sparren, alla dagar i veckan!

Vi är otroligt stolta över den vändning vi gjort av klubben och mer kommer…
Sparren GK