Sparren Golfklubb

Pro Bertil Garpenholt

PGA Club Professional, Cert. Mental Coach, Föreläsare

Bertil Garpenholt, Herrskräddargesäll, Designer, Marknadsförare, PGA Club Professional, Mentalcoach m.m.

Med många titlar på sitt CV, men under hela den tiden har golfen funnits och en kärlek till sporten upptäckte Bertil en Junidag på -60 talet, då Jimmy Suckling introducerades på Visby GK, som ny Professional, en Skotte som spred glädje till den sport han älskade. En kärlek som Bertil fann och också gjort att Bertil´s ville fördjupa sig i kunskapen hur man spelar spelet. Så småningom under en period då Bertil arbetade som importör av Powerbilt golfutrustning, tog Bertil så steget att utbilda sig till PGA Professional.

Den utbildningen tog Bertil till Österrike, där han avslutade sin utbildning som PGA Club Professional och arbetade som Head Pro på Dolomitengolf-Osttirol i Lienz, samt GC Murtal i Spielberg beim Knittelfeld. I Österrike drev också Bertil tillsammans med sin dåvarande fru Shoppen. Förutom Österrike och Sverige har Bertil arbetat som Landslagstränare och Director of Golf i Guatemala, reseledare och vinhandlare i Egypten, Klubbchef och Pro på Brevikens GK tillsammans med Mauritzberg, drivit en mindre 9-hålsbana, där Bertil drev shop och café och skötte även banan.

2013 blev Bertil Certifierad Mental Coach och det är med den kombinationen som Bertil genomför kurser och träning i Golfteknik och Mental Coachning. På de träningsresor Bertil gör är den mentala delen av spelet en viktig ingrediens.

I samband med de uppdrag som pro har Bertil arrangerat resor till bl. a. Costa Navarino, en av Europas främsta Golf och Spa Resorts. Bertil har också arbetat där som pro på anläggningen.

Sedan augusti 2018 finns Bertil på Sparren GK strax norr om Stockholm, (6 km söder om Rimbo). Bertil har där arbetat som Pro, i receptionen samt i restaurangen som både servitör och kock. Och det är också där Bertil kommer att bedriva sin undervisning med kurser och lektioner i golfteknik och mental coachning under säsongen 2019 och flera säsonger framåt.

Golf är ett spel som inte kan vinnas, det kan bara spelas” (citat ur filmen Legenden om Bagger Vance) och det finns i en bok som Bertil givit ut ”Visdomsord och Lustigheter av kända och okända golfare

Kontakta Bertil på E-mail: Bertil@bertilgarpenholt.se